MENU

Climbing Bike

background2

LA BTT SENSE LÍMITS. LA BÚSQUEDA DE NOUS HORITZONS.

Gràcies a la motxilla CLIMBING BIKE, ens podem carregar la BTT a la esquena i superar les barreres geològiques que ens oefereixen les muntanyes.

La finalitat és descobrir les millor rutes per fer en BTT. Sovint ens les trobem després de traspassar un coll abrubte, una pared rocosa o sencillament,

un pas difícil que seria impossible de superar d’una altra manera.

———-

-Que és el ClimbingBike?
És una modalitat esportiva dins de la BTT, que combina el trekking, l’alpinisme i la bicicleta tot terreny (BTT).

-Quin és l’objectiu del ClimbingBike?
Pedalar i gaudir de paisatges espectaculars per allà on no hi passa ningú amb BTT.
Es tracta d’assolir cims amb BTT, i buscar el camí de baixada més òptim sobre aquesta.

-Com assolirem aquests cims?
Iniciarem l’ascens sobre la nostra BTT fins allà on no pugem més. A partir d’aquest punt, carregarem la BTT a la nostra espatlla amb una motxilla especialment dissenyada per penjar-la. D’aquesta manera tindrem les mans lliures per poder progressar en els trams que sigui necessari.

-Per on baixarem aquests cims?
Farem el descens per allà on ens sigui possible fer-ho sobre la BTT. Per això utilitzarem totes les tècniques de baixada per corriols i trialeres.

-Quina és la BTT aconsellable per aquesta activitat?
Evidentment el pes és el més important, però es pot utilitzar tant una BTT rígida, com una de doble suspensió, depenent del criteri de cada biker. Amb una de més pes (doble suspensió), patirem més a la pujada però gaudirem més de la baixada, i amb una de menys pes (rígida), la pujada sens farà menys dura, però la baixada no la gaudirem de la mateixa manera.

-Quina condició física hem de tenir?
Sense cap dubte, la condició física és el més important per practicar aquesta modalitat esportiva (s’ha d’estar acostumat, tant a caminar per la muntanya, com a anar amb BTT). Hem de ser conscients dels grans desnivells de pujada, tant a sobre de la BTT, com amb aquesta a l’espatlla, a part, de les llargues i tècniques baixades per tot tipus de terreny.

-Quin nivell tècnic és necessari?
S’ha de tenir un nivell tècnic mig-alt, per poder gaudir tant de la pujada com de la baixada.

———-

Rutes guiades en BTT per la Cerdanya